HIJAMA & TRANSFORMATIONAL CUPPING

Een cupping of hijama behandeling is een methode waarbij een glazen of plastic cup op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt. Daarna wordt deze vacuüm getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Cupping reinigt je lichaam van zuurrijke en giftige stoffen.

Het is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het werd beoefend in het Romeinse rijk, het Islamitische rijk, Europa, Rusland, Centraal-Azië, Zuid-Azië, en de Verenigde Staten. Tijdens de middeleeuwen, 18e en 19e eeuw was het erg populair in Europa.

Cupping wordt ook wel hijama genoemd, naar het Arabische woord voor 'zuigen'. Je huid wordt namelijk vacuüm gezogen. Er zijn drie verschillende methoden, dry cupping, wet cupping (Hijama), en transformational cupping.

 

HIJAMA & TRANSFORMATIONAL CUPPING

Waarom cupping?

Bij Cupping kan de energie weer vrijer stromen door het lichaam en worden blokkades verminderd of opgeheven. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Bij de toepassing van cupping therapie ontstaat er een plaatselijke reactie op de huid, die rood tot donkerblauw kan kleuren. De kleur zegt ook iets over de stagnaties in het lichaam. Hierna stuurt het lichaam stuurt extra witte bloedlichaampjes naar de plek waar de Hijama/cupping is gedaan, en nodigt zo het lichaam uit om het zelfgenezend vermogen in te zetten. Door de sneetjes treedt er een natuurlijke ontstekingsreactie op, waardoor het lichaam extra hard gaat werken. Toxines, of te wel, afvalstoffen worden door de intensieve behandeling en massage afgevoerd door de lymfeklieren.


Wet Cupping | Hijama

Hijamah ( الحجامة / Cupping) is afgeleid van het woord ‘Hajm’ wat ‘zuigen’ betekent.
Cupping is een methode waarbij een glazen of plastic kop op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt en vacuum getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Deze vergeten therapie werd al gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en het verre Oosten. Islamitische Hijama doet er nog een schepje bovenop; het ‘slechte’ bloed wordt verwijderd uit het lichaam. 

Deze methode van cupping valt ook onder de Sunnah van de profeet VZMH. Op een bepaalde plaats, deze hangt af van de klacht, wordt een glas (of soortgelijk voorwerp) geplaatst en deze wordt vacuüm getrokken; dat wil zeggen, al het lucht wordt uit het glas getrokken, waardoor het glas gaat zuigen aan de huid. Daarna wordt de glazen of kunststof cup van de huid gehaald en worden er piepkleine krasjes of prikjes gemaakt in de huid. Het glas wordt vervolgens weer op de huid geplaatst en weer vacuüm getrokken waarna er wat bloed vrijkomt. Deze behandeling kan op verschillende plaatsen verricht worden en gecombineerd worden met dry cupping en transformational cupping. 

Prijs: €50 - €80

 

DRY CUPPING

Dry Cupping is hetzelfde als wet cupping (hijama). Ook hier worden de ‘cups’ op de huid geplaatst en vacuum getrokken, het grote verschil is echter dat er bij deze methode geen prikjes of krasjes in de huid worden gemaakt en er dus ook geen bloed vrij komt. Deze methode wordt vooral gebruikt in het oosten en is ook heel effectief. 

 

TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformationeel Cupping is een huid afleidende prikkeltherapie waarbij een flinke prikkel wordt gegeven. Het immuunsysteem wordt geactiveerd waardoor onderliggende afvalstoffen en stagnaties worden opgeruimd. Het is te vergelijken met een zeer diepe bindweefselmassage. Dit is een bijzondere cupping methode die intenser en diepgaander is dan de gewone cupping en daardoor veel effectiever is. Tijdens de behandeling wordt alles in beweging gebracht.  Er komt ruimte tussen de bindweefsellagen, knopen van afval, vet en vocht komen los en het bloed wordt aangevoerd zodat alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. 

De behandeling werkt op diepere lagen, wat gunstig is voor het verwerken van trauma’s, energetische en fysieke blokkades, verklevingen en emotionele en fysieke pijn. Het helpt bij verschillende klachten zoals het corrigeren van het lichaam, de huid wordt soepeler, strakker, gladder en zachter en je ervaart meer ruimte.  Deze cupping zorgt ervoor dat je letterlijk beter in je vel komt te zitten. Deze massage verwijdert ook toxines en zet het zelfhelend vermogen van het lichaam weer in gang, wat resulteert in meer energie en een verhoogd gevoel van welzijn. Het brengt het lichaam weer in balans.

Let op: dit is geen reguliere Cupping massage! Er worden letterlijk en figuurlijk lagen van jou afgetrokken. Zowel mentaal als fysiek. Wij combineren altijd transformational cupping met dry cupping.

Prijs: €40

 

FERTILITEITS BEHANDELING BAARMOEDER

De fertiliteitsbehandeling bestaat uit Transformational cupping en Hijama op de plek van de baarmoeder. Deze behandeling is voor vrouwen die hormoonproblemen hebben, moeite met zwanger raken of zwangerschap behouden, zware menstruaties en een koude baarmoeder.

Prijs: €60

 

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode of een paarse ronde te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, en zal na een week verdwijnen.

Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat je profijt hebt van de behandeling. Al is pijnverlichting meestal direct merkbaar.


wat is cupping

VOOR EN TIJDENS DE BEHANDELING

  • Graag gedouched/fris zijn voor de behandeling. 
  • Bij Hijama is het belangrijk om 3 uur voor de behandeling niks meer te eten. Water drinken mag wel.
  • Het is fijn om warme sokken te dragen tijdens de behandeling.
  • Iedere behandeling wordt individueel afgestemd.

 

NA DE BEHANDELING

  • Spierpijn is mogelijk na de behandeling. Meestal is dit direct of de dag er na voelbaar.
  • Niet iedereen wordt rood/blauw. Dit verschilt per persoon.
  • Na de behandeling dien je voldoende water te drinken om de losgekomen afvalstoffen af te voeren.
  • Na de Hijama behandeling ontvang je de nazorg instructies. 

 


Cupping indicaties

Cupping en hijama kan bijna bij elke klacht of ziekte toegepast worden. Wanneer er geen ziektes aanwezig zijn, kan cupping toegepast worden als een soort van "APK" voor het lichaam! In dat geval is cupping ter preventie van verschillende ziektes. Hieronder zijn de meest voorkomende indicaties voor cupping:

- Klachten van het bewegingsapparaat: nek- en schouderklachten

- Spanning en stress

- Diabetes (suikerziekte)

- Hoge bloeddruk

- Hoofdpijn of migraine

- Pijn (algemeen of reumatische klachten/gewrichten)

- Rugklachten en lage rugpijn

- Heupklachten 

- Slapeloosheid

- Regulering van het autonome zenuwstelsel

- Cellulite (d.m.v. cupping massage)

- Ischias 

- Buikklachten c.q. darmklachten

- Oedeem en lymfe stagnatie

- Vochtretentie

- Onvruchtbaarheid

- Ontgiften

- Artritis

- Verkoudheid en griep

- Menstruele klachten

- Klachten die te maken hebben met sihr of bezetenheid

Staat uw klacht er niet tussen, neem dan contact met ons op of cupping/hijama een oplossing is voor uw klacht. Samen kijken we verder naar de behandel mogelijkheden.

Cupping contra-indicaties

In sommige gevallen kunnen wij geen Hijama behandeling uitvoeren en geven wij een speciaal advies mee. Hieronder kunt u lezen of iets voor u van toepassing is.

- Tijdens menstruatie 

- Bij zwangerschap, dit kan namelijk een miskraam veroorzaken

- Bij borstvoeding adviseren wij de eerste voeding na de Hijama behandeling af te kolven en weg te gooien

- Bij bloedingen of bloeduitstortingen

- Bij hartproblemen

- Bij kanker; u mag wel weer Hijama doen wanneer u al 5 jaar kankervrij bent

- Bij trombose (een bloedpropje) 

- Bij orgaan falen

- Bij hemofilie

- Bij open wonden/eczeem

- Bij hoge koorts

- Bij lagere bloeddruk heeft dan 90/60 dan zullen wij  minder cups plaatsen tijdens de behandeling

- Bij gebruik van bloedverdunners

- Indien u anemie (bloedarmoede, oftewel een te laag Hb) heeft. Uw Hb moet minstens de volgende hoogte hebben. Voor mannen 8,5 mmol/l en voor vrouwen 7,5  mmol/l

- Wanneer u 80 jaar of ouder bent

- Bij tijdelijke lichamelijke verzwakking, bijvoorbeeld door de griep of een stressvolle gebeurtenis

- Bij het gebruik van immunosuppressieve medicatie

 

Twijfelt u over een bepaalde ziekte of aandoening? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

HOE WEET JE OF EEN PRAKTIJK VEILIG WERKT EN BEVOEGD IS OM CUPPING TE GEVEN?

Omdat cupping vrij diep op het lichaam werkt, zijn er ook situaties waarbij er niet behandeld mag worden. Een goede praktijk zal dit altijd van tevoren een anamnese uitvoeren tijdens de intake van de cliënt. Het is altijd belangrijk dat er advies op maat wordt gegeven. Wat voor de één goed werkt, kan voor de ander gevaarlijk zijn. Verder dient de behandelaar gecertificeerd te zijn. Dit is precies hoe wij te werk gaan bij Diamond Aesthetics.

 

Let op: Cupping therapie vervangt geen enkele medische behandeling. Stop niet met medicatie en vraag altijd aan uw behandelaar of deze therapie veilig voor u is en geen kwaad doet bij een andere behandeling. Veiligheid voor alles, het gaat om uw gezondheid en uw welzijn. 

Heeft u nog vragen? Neem een kijkje bij onze FAQ.

ONLY WOMEN

Momenteel worden alleen vrouwen behandeld voor Hijama & Transformationeel cupping. Wij hopen op uw begrip.