LITTEKENBEHANDELING

Littekenbehandeling in Den Haag

Met littekenbehandeling (littekentherapie) kunnen verschillende littekens behandeld worden. Ze vallen minder op qua kleur en diepte en klachten verminderen.
 
Wij kunnen problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken: hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping).
 
 

 

 

Littekenbehandeling in Den Haag

Voor wie is Littekenbehandeling?

Het litteken zou nooit meer helemaal weggaan, maar onze littekenbehandeling kan wel zorgen voor de volgende voordelen;

  • Vermindering van roodheid
  • Betere plooibaarheid
  • Afname van dikte
  • Vermindering van jeuk

Er is onderscheid mogelijk tussen ‘gewone’ littekens, atrofische littekens, hypertrofische littekens en keloïdale littekens. Bij de meeste mensen geneest een wondje normaal. Er blijft dan een ‘gewoon’ litteken over in de vorm van een smal streepje. Dit streepje kan wit van kleur worden of juist donkerder dan de normale huidskleur.

Bij atrofische littekens is de huid onder het litteken afgenomen. Het litteken is dun en ingetrokken. Een voorbeeld van atrofische littekens, zijn acne littekens. Hypertrofische littekens zijn brede, roze littekens. Bij een hypertrofisch litteken is te veel collageen weefsel gevormd. Een hypertrofisch litteken ligt boven de huid. Keloïdale littekens zijn te vergelijken met hypertrofische littekens maar ze groeien over de grenzen van het wondgebied heen.

Is littekenbehandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren maar kan wel gevoelig zijn. 

 

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Voor het beste resultaat raden wij aan om een kuur te doen van 3-6 behandelingen, elke 4-6 weken.