veelgestelde vragen

HIJAMA EN CUPPING

Doet Hijama pijn?
Gelukkig doet hijama geen pijn.  Je voelt natuurlijk wel dat er iets gebeurd maar wij kiezen er niet voor om diep te krassen. Daardoor doet de behandeling niet onnodig pijn en is er een aanzienlijk kleiner risico op het overhouden van littekens. Het wordt eerder vergeleken met “kietelen of licht prikkerig”.

 

Laat hijama littekens achter?

Hijama zou geen littekens achter moeten laten wanneer het verricht word door een gecertificeerde therapeute en met de juiste chirurgische steriele mesjes. De incisies zijn zo oppervlakkig op de huid dat het eerder lijkt op krasjes. Echter hangt littekenvorming ook van de wondgenezing van de cliënt af. 

 

Wanneer moet ik terug komen?
Het is Sunnah om hijama 1 keer in het half jaar te verrichten maar maximaal 1 keer per maand. Bij sommige klachten is het beter om maandelijks terug te komen en bij andere klachten kun je het langer uitstellen. Het ligt echt volledig aan de cliënt en de persoonlijke behoefte.

 

Blijven die paarse plekken lang zichtbaar?
Normaliter blijven de plekken tussen de 7 en 10 dagen zichtbaar en zullen geleidelijk aan verdwijnen. Mocht je last krijgen van jeuk of irritatie behandel de plek dan met pure honing, jodium of habbat sawda olie.

 

Hoelang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt ongeveer een half uur. De eerste behandeling met intake duurt tot 3 kwartier. Wij vinden het belangrijk om echt de tijd te nemen, onze cliënten zijn geen nummertje.

 

Kom je ook aan huis voor cupping en Hijama?
Momenteel is enkel behandeling op onze locatie mogelijk. In de toekomst zal dit wel van toepassing zijn, maar wel vanaf 2 personen.

HELICOFOOD

Wanneer kan ik HelicoFood gebruiken?

HelicoFood kan gebruikt worden bij infectie met Helicobacter pylori en/of tijdens behandeling tegen Helicobacter pylori, maagzweren, preventief na uitroeiing van Helicobacter of in het geval van terugkerende Helicobacter pylori-infectie. Ook bij gastro-intestinale klachten is HelicoFood zeer geschikt.

 

Hoe moet ik HelicoFood gebruiken?

Los de poeder op in een groot glas met lauw warm water. Wanneer de poeder is opgelost dient de HelicoFood zo snel mogelijk opgedronken te worden. Na de bestelling sturen wij ook altijd een uitgebreide gebruiksaanwijzing voor HelicoFood. 

 

Heeft u zelf nog een vraag? Vul dan dit formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.