Retourneren

JE KUNT EEN ARTIKEL ALLEEN RETOURNEREN WANNEER:

  • Het artikel compleet, in ongeschonden staat en in geval van voedingssupplementen en cosmetica ongeopend is. Dit i.v.m. gezondheidsbescherming en/of hygiëne na het verbreken van de verzegeling na levering.
  • Het product binnen de garantietermijn defect is gegaan.

ARTIKELEN DIE NIET RETOUR GEZONDEN KUNNEN WORDEN:

  • Producten die geopend zijn kunnen niet worden geretourneerd.
  • Producten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven kunnen niet worden geretourneerd.

RUILEN

Het omruilen van producten is niet mogelijk.

HOE KAN IK RETOURNEREN?

U kunt de onderstaande formulier invullen. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, zullen wij u een bevestiging toesturen. U krijgt het aankoopbedrag + heen verzendkosten vergoed, echter zijn de retour verzendkosten voor uw eigen rekening. Het aankoopbedrag zal zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen terugbetaald worden.

 

Retour aanvraag

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen en deze goed is gebeurd, krijgt u een bevestiging en retourformulier toegestuurd per mail.

Vul het retourformulier zo compleet mogelijk in en voeg deze toe aan het pakket dat u wilt retourneren.

KLACHTEN

Bent u niet tevreden over onze dienstverlening of heeft u een klacht over bijvoorbeeld de webshop, één van onze medewerkers of een aan u geleverd product? Dan horen wij dit graag. Wij dragen onze service hoog in het vaandel en alleen met uw feedback kunnen wij deze service nog verder verbeteren.


U kunt een email sturen naar info@diamondaesthetics.nl o.v.v. klacht. Vermeld daarbij zo specifiek mogelijk de situatie en uw ervaring.
Wij nemen binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw klacht contact met u op.